Prasidėjo Adventas– tamsusis prieškalėdinis laikotarpis – rimties, stebuklingos ramybės, susikaupimo ir taikos metas.  Apytikrė Advento pradžia – šv. Andriejaus diena (lapkričio 30-oji). Jis prasideda nuo šiai dienai artimiausio sekmadienio ir visada baigiasi gruodžio 25-ąją, per Kalėdas. 

 

Darželyje, laukdami Kalėdų, vaikučiai vakarojo su seneliais ir tėveliais.

Lapkričio 30 dieną tėvelius drauge pavakaroti pasikvietė “Kiškučių” grupės vaikučiai. Jie tėveliams giedojo giesmeles, vaidino pasaką “Ropė”, žaidė pirštukų žaidimus, o vėliau drauge su tėveliais iš molio lipdė angelus.

 “Boružėlių” grupės vaikučiai kartu su močiutėmis bei seneliais gruodžio 1 d. vyko kepti duonos į Dalgedų sodybą Trakų rajone, Žuklijų kaime. Ten apžiūrėjo senovinius rakandus, klausėsi pasakojimo apie duonutės kelią, patys padainavo dainelę apie duonelės kepimą, minkė, formavo ir puošė duonos kepaliukus. Iškeptus duonos kepalėlius vežėsi namo.

Mažiausieji darželio ugdytiniai- “Voveriukai” į Advento vakaronę, vykusią gruodžio pirmosios pavakarę kvietėsi tėvelius. Drauge su tėveliais šoko, žaidė pirštukų žaidimus, vėliau iš tešlos formavo bandeles, o kol bandelės kepė- auklėtoja su tėveliais sekė vaikučiams pasaką “Pagrandukas”.

“Bitučių” grupės vaikučių Advento vakaronė su seneliais taip pat vyko gruodžio 1-osios pavakare. Vaikučiai giedojo giesmeles, vaidino pasaką “Vilkas ant kelmelio”, vėliau visi drauge lipdė iš molio angelus. https://www.trakuvokesdarzelis.lt/nuotrauku-galerija-2017-m-m/