Kovo antrosios pavakarę darželyje šurmuliavo tradicinis darželio renginys –  Kaziuko mugė. Skambėjo muzika, gardžiai kvepėjo kepta duona, gira, išrikiuoti laukė pirkėjų mugei paruošti vaikučių   darbeliai.

 

Kad neprailgtų laikas, laukiant, kol į mugę susirinks tėveliai, vaikučiai apsilankė kitose darželio grupėse, pasveikino vieni kitus ir apžiūrėję mugei paruoštus dirbinius, palinkėjo geros prekybos.

Sulaukę tėvelių, mažieji darželio „Voveriukai“ juos papuošė riestainėlių karoliais, šoko, dainavo drauge su tėveliais. Šioje grupėje vyko mainų mugė – vaikučių darbelius tėveliai mainė į knygeles,- taip papildydami grupėje esančią bibliotekėlę. Vėliau visi vaišinosi.

„Boružėlių“ ir „Kiškučių“ Kaziuko mugė vyko toje pačioje grupėje. Vaikučiai, pasirodžius pirmiesiems pirkėjams, dainuodami kvietė juos į turgų, vaišino pačių ryte keptais keksiukais, gira, „kurios nenusipirksi Maksimoje“, drauge šoko bei ragino apžiūrėti mugei paruoštus darbelius. Su „Boružėlių“ grupės tėveliais buvo sutarta, kad už šaunų Kaziuko turgų vaikučiai gegužę traukiniu vyks į Vilniaus oro uostą.

Kantriai tėvelių laukė ir darželio vyriausieji – „Bitučių“ grupės vaikučiai. Jie, drauge su nauja auklėtoja Jūrate, gyrė savo darbelius, dainuodami kvietė tėvelius pasigrožėti, pasidžiaugti ir įsigyti juos. Tėveliai su vaikučiais, iš darželyje surengtos mugės, namo keliavo nešini pirkiniais ir kupini smagios, giedros pavasariškos nuotaikos.

Daugiau nuotraukų rasite https://www.trakuvokesdarzelis.lt/nuotrauku-galerija-2017-m-m/2017-m-m/kovas/